Select Page

Tällä hetkellä vaatemuoti muuttuu jatkuvasti ja se, mikä on trendikästä nyt, ei sitä ehkä ole enää ensi kuussa. Moni miettii, kuinka sitten pukeutua ja miten pysyä mukana jatkuvasti vaihtuvassa muotiviidakossa? Onneksi uusia muotijuttuja julkaistaan jatkuvasti niin lehdissä kuin internetissäkin.

Viitseliäs voi käyttää myös apunaan esimerkiksi puhelinsovelluksia, kuten Pinterestiä tai Instagramia ja etsiä sieltä tulevan kauden tyylejä ja uusia tuulia. Vaatemuoti on hauskaa ja leikkisää eikä sitä kannata ottaa liian vakavasti. Löydä ne itseäsi kiinnostavat asiat, korosta hyviä puoliasi, erotu joukosta tai sula mukaan – kaikki on mahdollista tänä päivänä. On kuitenkin tiettyjä asioita, jotka tuntuvat nousevan pinnalle yhä uudelleen ja uudelleen, tässä katsaus tuleviin suunnannäyttäjiin vaatemuodin saralla.

Statement-hihat

Siinä, missä hihat ennen olivat vain lämmike ja se pakollinen osa vaatetta, voivat ne nykyään olla koko vaatekappaleen juju. Ne voivat olla isot ja näyttävät sekä niillä saadaan uutta ilmettä perusvaatteeseenkin. Liehuvaa, suurta, näyttävää ja jopa kimaltavaa – tällä hetkellä mikään ei ole liioiteltua hihojen kohdalla.

Kustomoidut farkut

Enää ei farkkuja välttämättä osteta lähikaupasta, vaan halutaan laatua ja ennen kaikkea sitä hyvää istuvuutta sekä oman näköistä tyyliä. Housut voi valita ikään kuin osista rakentuneena, juuri omanlaisensa ja oman mielen mukaisena.

Pyjaman tyyliset vaatteet

Mukavuus on tämän hetken nouseva trendi. Pyjaman tyyliset vaatteet ovat ilmestyneet maailman kaduille ja ihmiset vannovat niiden mukavuuden nimiin. Ei kiristystä tai puristusta, ei epämiellyttäviä tuntemuksia, vaan mukavaa ja pyjamamaista oleilua – vähän kuin aina olisi vain kotisohvalla kaakaokupponen kädessä.

Tohvelikengät

Pyjamatyyliin tarvitaan tietysti myös kengät ja mitkäpä olisivat sen sopivammat kuin tohvelityyliset tossut. Vaikka jalkineet on tehty kestämään aivan normaalia ulkokäyttöä, ovat ne ulkonäöltään kuin tohvelit – jopa tupsut saattavat löytyä kenkiä koristamasta. Korkoa on näistä kapistuksista turha etsiä, sillä mitä autenttisemman näköiset, sitä parempi.

80-luvun paluu

Muoti kiertää aina ympyrää. Ennemmin tai myöhemmin palataan niihin aikoihin, joista joskus sanottiin “oi ei, ei ikinä enää”. Nyt trendiin ovat pikkuhiljaa hiipimässä vaikutteet neonväriseltä 80-luvulta – monen tuon ajan läpikäyneen kauhuksi, toisten ilahdukseksi. Yksi ensimmäisiä paluun tehneitä vaatekappaleita on hiihtarit eli ne legginsit, joissa oli lenkki jalan alla – ne ovat sopivat hiihtämiseen, kun ei nouse nilkka paljaaksi.

Myös valkoiset kengät ovat paluumuuttajia 1980-luvulta – silloin väri oli se suosituin sävy niin lenkkareissa, juhlakengissä kuin korkokengissä. Näitä voi hyvällä tuurilla onnistua löytämään esimerkiksi kirpputoreilta, mikäli jaksaa lähteä etsiskelemään.

Mielipidepaidat

Mielipidepaidat eivät ole uutta muotia, mutta ne ovat jälleen trendissä. Yleensä niiden perustana on valkoinen t-paita, johon on painettu jonkinlainen slogan. Tämän vaatekappaleen avulla on sitten helppo kertoa mielipiteensä vaikkapa maailman politiikasta, ruokavalinnoistaan tai suhtautumisestaan ylipäänsä mihin tahansa asiaan.

Neutraalit sävyt

Neonvärit saavat vielä odottaa siellä 80-luvulla, sillä nyt muotiin ovat nousemassa kaikki neutraalit sävyt. Väreissä suositaan beigeä, vaaleaa, nudea, vaaleanpunaista ja valkoista ja koko vaateparsi voi mieluusti olla samaa neutraalia värimaailmaa.

Eläinkuosit

Erilaiset eläinkuosit ja niistä erityisesti leopardikuosi tuntuvat olevan lähes joka toinen vuosi kiellettyjen listalla ja joka toinen sitä uusinta uutta. Rohkeimmat muodin edelläkävijät pukeutuvat kyseiseen tekstiiliin päästä varpaisiin tai valitsevat näyttävän leopardikuosisen takin, muut voivat piristää asuaan pienillä yksityiskohdilla, kuten samaa tyyliä edistävillä huivilla tai hansikkailla.

Samettiset materiaalit

Jokaisen syksyn luottomateriaali taitaa olla sametti. Joskus sitä on enemmän ja toisinaan vähemmän. Juuri tällä hetkellä on todella muodikasta pukeutua kyseiseen materiaaliin päästä varpaisiin. Sametista tehdään housupukuja, mekkoja, housuja ja pyjamavaatteita. Onhan se materiaalina mitä miellyttävin ja pehmein.